top of page
IMG_2377.JPG
IZRAEL NORBERT VAGYOK, VIKING

Izrael Norbert vagyok. Álmodozó. De nem csak álmodozó, hanem az álmait valóra váltó. Az én álmom kicsi - mondhatnánk, hiszen tiny house -, de mégis hatalmas. Beletettem mindent, amit tudtam, szívvel, lélekkel, szaktudással vágtam neki, és úgy döntöttem, hogy mint egy viking, megküzdök az üzleti élet óceánjával. Mert tudom, hogy győzni fogok, mert tudom, hogy valóra váltom az álmaimat - és ezzel mások álmait is.

Felkelni egy erdő közepén, ahol kilométerekre nincs más körülöttem. Olyan kilátással, hogy csak a természetet látom. Ahol megnyugodhatok. Ezt az érzést akarom megadni minél több embernek.

Izrael Norbert, Alapító

Kell egy álom, kell egy csapat – és kell egy kis pénz.

 

Ez a három igény merült fel bennem már nagyon korán és mindig is igyekeztem egy csapattal álmokat építeni – és ha lehet, azért egy kis pénzt is keresni.

Az első próbálkozásaimba még a középiskolai nyarak idején vágtam bele, akkor az épületgépészeti szigetelés volt a fő zsebpénzforrásom. Sokat tanultam belőle, és az épületgépészet sokáig az életem része maradt, sok más mellett 2012-ig sok alföldi nagyvárosban vállaltam kivitelezést. 

Az első igazi vállalkozásom már a főiskola alatt volt, 1999-ben: szúnyoghálókat szereltünk panellakásokba. Ezt követte az ipari alpinista cégem alapítása, amivel sok dél-alföldi nagyváros önkormányzatának épületeit tartottuk karban. Az évek során malomipari épületek fejlesztésére specializálódtunk. Végül húsz év után adtam át a gyeplőt a fiataloknak.

A tiny house-okhoz 2002-ben kerültem egy újabb lépéssel közelebb, amikor társasházak építése lett a vezető profilom. Alaptól tetőig, szigeteléstől a burkolatig mindent csináltunk és mindenben gyakorlatot szereztem.

IMG_0831.jpg
IMG_0761.jpg

Az első lakóautómat 2005-ben vettem. Ez egy szerelem kezdete volt, mely azóta is tart. Imádtam, de úgy éreztem, hogy lehetne sokkal jobb is – így hát felújítottam, átalakítottam. Beszippantott a lakóautók világa, azok átépítésével és javításával is egyre többet foglalkoztam. Ebben az évben érkeztem el egy újabb állomáshoz is, a Főtáv alvállalkozója lettem alpinista kivitelezésben és fémipari szakmunkákban.

Ezek után egy kis kitérővel a hálózat kiépítés területen szereztem gyakorlatot: 2006-2012–ig HÁDA partnerként 12 használtruha bolt hálózati fejlesztését szerveztem családi vállalkozásunkban Magyarországon és Szlovákiában.

A természet szeretetét később egy izgalmas feladattal mélyítettem el az életemben: 2009-2014-ig erdészeti cégként védőerdősávokat és funkcionális ipari erdőket telepítettem országszerte.

2017-ben megkezdődött a ma is üzemelő ATNO Forge Klubműhely felépítése, ahol rendezvények mellett egyedi járművek építése folyik, magánemberek és a filmipar részére. 

Hosszas tervezgetés után 2019-ben kezdtük el az első, saját alapokra épülő tiny house megépítését a Klubműhelyben. Rengeteg kísérletezést és 13 hónap fejlesztést követően, 2020 végére elkészültünk. Három hónap tesztelést követően, büszkén jelenthetem ki, hogy működik, és sorozatgyártásra érett a termék.

Azt mondják, hogy utólag visszanézve minden logikussá válik. Úgy érzem, hogy egész életemben erre készültem, ezt tanultam, és minden egyes részletét kitanultam. Minden lépésem ide vezetett. Megérkeztem.

bottom of page